Hooikoorts: 5 tips die je klachten kunnen verminderen

27.04.2018

Nu de lente is begonnen, krijgen veel mensen weer last van hooikoorts. Heel vervelend natuurlijk, maar gelukkig kun je de klachten verminderen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Rode ogen, een prikkelhoest, een loopneus, veel niezen en jeuk in de neus en ogen. Allemaal symptomen van hooikoorts. Afgelopen week bezochten al duizenden Nederlanders de huisarts met hooikoortsgerelateerde klachten.

Gebruik vaseline:Smeer wat vaseline aan de binnenkant van je neus. Het stuifmeel blijft daar dan aan vast plakken. Dagje naar het strand: op het strand zijn er minder pollen in de lucht. Ga dus lekker een dag richting zee!

Zonnebril: een zonnebril beschermt je niet alleen tegen de zon, maar ook tegen rondzwervend stuifmeel. Win- win!

Niet wrijven: heb je last van je ogen? Probeer er niet in te wrijven. Dit maakt het alleen maar erger omdat je het stuifmeel zo verder verspreidt.

Ga naar de huisarts: neem bij erge klachten contact op met je huisarts. Die kan speciale medicijnen voorschrijven.

EHBO-app: meer EHBO-tips? Download gratis voor iPhone​, Android​ en Windows​ smartphones.