Contact

Stichting EHAK

Raambrug 2

5531 AG Bladel

Nederland

085-4871500

  • Facebook - Grey Circle

© 2019 by Stichting EHAK

Nieuws

06.02.2020

Epilepsie is een lastig begrip. Wanneer heeft je kind nu epilepsie? En wat is de aanleiding? Wat moet je doen tijdens een epileptische aanval van je kind?

Je kunt pas van epilepsie spreken als je kind last heeft gehad van meer dan één epilepsie aanval binnen één jaar. Z...

24.01.2020

De tijd is er weer voor: een griepgolf. Griep is een besmettelijk virus dat vooral rond februari actief is. Voor volwassenen zijn griepverschijnselen al niet fijn, maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je kind de griep krijgt?

Je hoeft met griep niet altijd langs...

13.01.2020

Het ene kind heeft er meer last van dan een ander. Ik heb zelf  2 zonen waarvan de oudste tijdens de pubertijd bijna kruipend van de pijn over de grond ging, de jongste heeft nergens last van gehad: groeipijn!

Groeipijn komt voor bij kinderen van 3 jaar tot tijdens de p...

29.12.2019

Het einde van het jaar is in zicht en dat wordt bij veel kinderen beloond door laat opblijven en midden in de nacht naar vuurwerk kijken. Misschien mag je kindje het zelfs wel aansteken onder toeziend oog van een ouder. Maar ouders pas hiermee op!

Laat vuurwerk niet de...

20.12.2019

Vooral met kerst komen bij de meeste gezinnen weer de kaarsen op tafel. Dat brengt behalve gezelligheid ook een gevaar met zich mee. Kaarsen, en vooral het mooie vlammetje, hebben altijd de aantrekkingskracht van kinderen. Zoals we allemaal weten zit een ongeluk in een...

12.12.2019

Iedereen weet dat als je kinderen hebt er verkoudheden in huis zijn. Zeker als je zoon/dochter ook nog eens naar een kinderdagverblijf gaat lijkt het wel of je kindje onophoudelijk een snotneus heeft. Maar wat als je baby van een paar weken oud heel erg verkouden is? H...

24.11.2019

Je loopt samen gezellig door de bossen, je kind tussen jullie in, en je zwaait je lachende kind aan zijn armen vooruit. Of: Je kunt je zoontje net redden van een valpartij door hem aan zijn arm vast te pakken.

Je peuter is weer opstandig, voor de zoveelste keer, en...

14.11.2019

Een kind met diabetes kan een te hoge bloedsuiker (hyper) of een te lage bloedsuiker (hypo) hebben. Het is belangrijk om dit te herkennen en te zorgen dat het bloedsuiker zo snel mogelijk weer op pijl is.

Bij een HYPO is er te weinig suiker in het lichaam. Dit kun je me...

06.11.2019

Een blije baby aan tafel is voor iedereen fijn. Niemand wil een gevecht tijdens het eten.

Het lijkt dan ook onschuldig om het eten van je baby net wat zoeter te maken. Een klein beetje honing erdoor en je baby smult ervan. Ook een fopspeen met een beetje honing zorgt vo...

23.10.2019

Soms weet je door de steeds vernieuwde richtlijnen EHBO niet meer wat je moet doen. Wij hebben voor je de belangrijkste dingen op een rijtje gezet. Als je weet wat je moet doen, is de paniek meestal een stuk minder.

1. Trek bij verbranding direct alle kleding uit (behal...

Please reload

Please reload

Please reload